2011. október 11., kedd

Hétvégi fotósuli indul november elején!

December 4. után karácsonyi szünetet követően a foglalkozások 2012. január 7–től folytatódnak!


PAJTÁS – hétvégi fotós iskola 8-14 éves gyerekeknek és akár a szülőknek!

2011. november 5-től hétvégi fotótanfolyamokat tartunk gyerekeknek 8 éves kortól, rengeteg gyakorlattal és a nélkülözhetetlen elméleti alapismeretekkel. A foglalkozások során filmes és digitális gépet is használunk és több témakört érintve igyekszünk a gyerekekkel megszerettetni a fotográfiát, megtanítani őket arra, hogy a modern, „mindent tudó” digitális gépek lehetőségeit is élvezettel, kreatív módon használják ki a későbbiekben, vagy beleássák magukat a régebbi, nemes eljárások elsajátításába.

A filmes fényképezés segít abban, hogy a gyermek megértse, mi a különbség az egyszerű kattogtatás és a tudatos képalkotás között. Rendkívül alkalmas ez a módszer egyfajta szemléletmód kialakítására, hiszen a mai gyermek fokozottan ki van téve a TV és az internet jóvoltából egy képáradatnak, aminek minősége és mennyisége is leszoktathatja a kicsiket az analizáló, értő figyelemről és a képi információk értelmezéséről. Induló tanfolyamunknak célja, hogy a gyerek megtanuljon kiiktatni fölösleges képi információkat és maradjon szabad kapacitása a valóban lényeges, értékes információk befogadására. És az említett információk alatt nem feltétlenül képi információkra gondolunk, hanem pl. irodalomra, színházra stb.

A foglalkozások tartalma rugalmas! 
Mindig igazodunk az időjáráshoz és a foglalkozásokon részt vevők kívánságaihoz.

Amiről mindenképpen szó lesz:

  • Alapvető ismeretek
  • A régi fotós eljárások
  • A modern, digitális fotózás
  • Játékos gyakorlatok különböző alkalmazási területeken (riport, zsáner, portré, táj stb.)
  • Tárlatlátogatások és fotóstúrák (ebben a két esetben a program időpontja természetesen tovább tarthat)
Részletes programokat október 15. után találhattok itt!
Foglalkozások

A foglalkozások 2011. november 5. és december 4. között minden szombaton 
10.00 – 13.00 óráig tartanak.
A részvételi díj egy alkalomra 1500 Ft/fő a program tervezett időtartamától függetlenül (minimum 3, maximum 6 óra alkalmanként). A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges anyagköltségeket és útiköltségeket, de magában foglalja az esetleg szükséges fényképezőgép-használat díját.

A tanítás nem ér véget egy-egy foglalkozás végével, hiszen az elkészült képekkel kapcsolatban és bármiféle fotós témában folyamatosan véleményt, tanácsot adunk "tanulóinknak". 

A foglalkozásokra a nyitottmappa@gmail.com e-mail címen, vagy a NYITOTT MAPPÁBAN (Budapest, XIII. kerület, Radnóti u. 41.) lehet jelentkezni.
A tábor vezetője Lantos István fotográfus. Mobil: 06 70 208-9093

VÁRUNK SZERETETTEL!


December 4. után karácsonyi szünetet követően a foglalkozások 2012. január 7–től folytatódnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése