Érdekességek

Itt sorba gyűjtöm az olyan weboldalak címeit, ahol a fotózással kapcsolatos érdekességeket és fontos tudnivalókat találhatjátok. A foglalkozások során sok itt leírt trükköt, eljárást megvalósítunk.

Elsőként egy olyan link, ami a valaha használatos fotográfiai eljárásokat gyűjti egybe receptekkel, leírásokkal. Sok esetben veszélyes vegyszerekről van szó és bonyolult eljárásokról, de akad számos olyan eljárás is, amit bátran kipróbálhatunk.
guminyomat
***

A FORTEPAN.HU egy hihetetlenül gazdag fotógyűjtemény amatőr fotósok munkáiból 1900 – 1990-ig. A galéria folyamatosan bővül. Igazi időutazás végignézni ezeket a képeket. Gyerekek sokat megtudhatnak az elmúlt évtizedekről, mi felnőttek pedig nosztalgiázhatunk. Kihagyhatatlan!

Kotnyek Antal - 1956 ©fortepan.hu
***

Ezt a lyukkamerát el fogjuk készíteni és fotózunk is vele! Kattintsatok az alábbi linkre!***
Kolta Magdolna (1958–2005) KÉPMUTOGATÓK című összefoglaló művének internetes változata. Hálásak lehetünk neki ezért a hihetetlenül alapos és tartalmas munkáért. Ha valamelyikőtök valóban érdeklődik a fotográfia iránt, akkor biztos, hogy előbb-utóbb kíváncsi lesz a történetére is. Nos, itt az alcím nem más, mint "A fotográfiai látás kultúrtörténete" Igaz, ez azért kicsit nehezebb olvasmány, ezért inkább a szülőknek merném ajánlani. De nekik kihagyhatatlan!